Ikke bare løping!

Etter 2 år med pandemi var det usikkert om Markabygda skulle klare å stable 2 lag på beina til St Olavsloppet 2022. De siste 4 årene har vi, den lille, men allikevel store bygda stilt til start med Lag 1 og Lag 2. Ny Lagleder for Lag 2 kom på plass i Mars, og tok jobben med å samle løpere på strak hand.

Tilsammen 47 løpere har løpt St. Olavsloppet med gul t-skjorte eller gul singlet i år. Like mange, om ikke flere har vært i støtteapparatet. For bak en hver løper, står et stødig team. Det kan være en forelder som er sjåfør, en bestemor som passer barn, en onkel som gir vann og heier, familie som gjør fjøsstellet, eller en venn som tar vakta på jobb, slik at løperen kan stille til start. Dette støtteapparaet er kjempe viktig. Uten støtteapparat er det omtrent umulig å gjennomføre denne 4 dager lange stafetten. Tusen takk til alle sjåfører, vann-langere, barnepassere og supportere. Takk for heiarop i løypa og via facebook-sidene.

På årets 2 stafettlag finnes løpere som har løpt for både på lag 1 OG 2. Det finnes løpere som løper på Lag 1 for første gang og det finnes løpere som helst vil løpe for Lag 2. Årets yngste deltager er 8 år og årets eldste er 64. Noen har løpt en etappe mens andre har løpt 5 etapper. Felles for alle er et smil om munnen, etter endt etappe. 

Hva betyr det for bygda, at vi har 2 lag? Det betyr at vi har et lag for alle.

Mange av løperne på Lag 1 trener sammen 2 ganger i uka, nesten året rundt. De sees ofte i bygda på onsdagskveldene og på Moan og Skogn. På disse treningene deltar utøvere fra andre klubber, og alle ønskes velkommen. En treningsplan blir lagt på facebook-siden deres og den består av korte og lange intervaller. Flere av utøverne deltar også på andre løp, korte og lange. Lag 1 løp inn til en sterk 12 plass på årets lopp.

På bildet over: Mia Skjerve, Johan Venseth, Kjell Einar Skaret, Vegard Hjelmstadbakk Valø, Kenneth Skjerve, Thomas Skjerve, Morten Langseth, Lasse Leine, Anders Skjerve, Knut Erik Johanesen og Knut Venseth. I tillegg løp Ingri Svendgård, Mari Guin, Oda Wostryk, Stian Friberg, Jørgen Aunet, Jon Arne Sesseng, Jan Steinar Augdal, Mats Hegglund og Morten Lorentsen på Lag 1. Lagleder på Lag 1 er Silje Nyborg, tusen takk for innsatsen du legger ned for Lag 1.

 

På Lag 2 er det plass til alle som har lyst til å løpe/jogge, uavhengig av tid. Her kan barn og unge delta for første gang, med mor eller far syklende ved siden av. Her kan mosjonisten utfordre seg selv, og ha loppet som et mål og motivasjon, når joggeskoene snøres på våren. For flere av Lag 1- løperne har Lag 2 vært et springbrett opp til Lag 1. ALLE ER RÅÅGO, PÅ LAG 2!!

På Lag 2 løp Even Knipenberg, Marte Stormo Winje, Daniel Rønsåsbjørg, Guri Alstad, Vegard Hoem, Hanna Knipenberg, Håvard Skaufel, Rikke Sørmo, Anders Skjerve, Eskil Fordal, Gøran Fordal, Lisbeth Hallan, Lars Kristian Aunet, Edvard Haga, Maren Fordal, Mats Winnberg, Tim A. Skaanes, Vegard Brustad, Johan Venseth, Kari Jessen, Iver Skjerve, Monika Fjellstad, Martin Haugen, Knut Rygg, Andre V. Rygg, Mia Skjerve, Ragnhild Augdal, Randi Mona, Geir Augdal, Emma Rønsåsbjørg og Hannah Rønsåsbjørg. Lagleder for Lag 2 er Daniel Rønsåsbjørg, tusen takk for innsatsen du legger ned for Lag 2.

Lag 2 løp med nye gule fine T-skjorter, som er sponset av T-rør, Inga Frisør, Galleri Mitsell og Sørmo Gårdsmat. Tusen takk for at dere sponser oss!

På lista over løpere kan det være navn som er ukjente for noen. Men alle har de en relasjon/link til Markabygda. Ingen er kjøp og ingen er betalt.

I tillegg til at 47 løpere har gjort en stor jobb i løypa, har Markabygda Idrettslag gjort en solid jobb med vekslinga oppi Vaterholmen. Her er det en fast gjeng som deler ut saft og banan, har saft-stasjon og speaker tjeneste. Tusen takk for denne supre dugnadsjobben dere gjør hvert år.

 

I årets lopp var det færre påmeldte lag enn det har vært tidligere år. Pandemien har gjort sitt, og arrangement som Tour de Tomtvatnet og Trondheimsfjorden rundt ble avlyst  pga lite påmelding. At vi i  Markabygda greier å stille 2 lag i årets St Olavloppet er ikke en selvfølge. Det sier sitt om bygdas befolkning. Vi gjør oss bemerket i kommunen men også i loppet generelt. Folk lar seg imponere av det vi får til. 

2 Lag i St. Olavsloppet er ikke bare løping, det er så mye mye mer. Det er samhold, mestring, lagånd, heiarop, folkehelse og GLEDE. Mellom 29. juni og 2. juli var løpefamilien i Markabygda giganstisk stor, tusen takk alle sammen. Vi gleder oss til neste år!

 

På vegne av Markabygda Idrettslag

Guri Alstad